Gyermekvilág, gyermekjog

Hogyan maxold ki a közösségi médiát nyáron? Útmutató lelkes és lelketlen posztereknek

2019. augusztus 08. 22:17 - gyvgyj_gtm

Vedd észre, amit nem fotóztál le és nem posztoltál ki a közösségi médiába az nem létezik. Nem fog rá emlékezni senki, egyszerűen olyan, mintha meg sem történt volna. Azért, hogy ne történjen meg ilyen rettenet, minden egyes családi ünnepet, eseményt, napot meg kell örökíteni, majd közkinccsé kell tenni. Kicsit bonyolíthatja a helyzetet, ha a csapatból valaki nem szerepelhet a közösségi médiában, de fotózáskor tapintatosan mondhatod neki, menj ki a képből, zavarsz. Nevesd ki, azokat, akik találgatják, hogy mit kompenzálsz az állandó posztolással, hisz mit tudnak ők rólad?

A nyár kiemelkedő időszak, hiszen ilyenkor lehet a legtöbb boldog családi fotót megosztani; megmutatni nem csak a pazar fürdőruhákat, hanem a család, a rokonok, a vendégek bikinitestét is. Ha akarják, ha nem. Ne zavarjon, hogy aki az üzenőfalán telibe kapja a kebleid halmának vagy (férfiaknál szőrös mellkasod) képét annak a látvány úgy beleég a retinájába, hogy ezentúl minden egyes megbeszélésen, találkozáskor azt fogja látni. Ha kérsz az ismerős péknél két bucit, a pék nem fogja tudni, nem azt látni, hidd el.

Hiszen, ami szép azt mutatni kell, gondolod te és igazad van. Ne hagyd, hogy bármi is eltakarja szépséged. Mindenképpen valós időben posztolj, ha igazán rutinos vagy, a strandolás, kirándulás, ünnepnap felénél már tüchtig kis galérát nyomsz ki a Facebookra. A bejegyzéseid természetesen legyenek nyilvánosak, így bárki megnézheti milyen az igazi családi magasélet. Igen, mind a 7,7 milliárd ember tudjon rólad. A fotókon bejelölhetsz mindenkit, tekintet nélkül nemre, korra és ruházatra. Ne csak a te bikinitested lássa a világ, hanem mindenkiét, aki veled kapcsolatban van.

És most álljunk meg egy pillanatra, ugyanis ehhez nincs jogod. Amíg a saját tested annak mutatod meg, akinek akarod, mással nem ez a helyzet. Előnytelen fotókat feltenni másokról lehet akár egyszerű neveletlenség – hagy nyugtassunk meg több annál. Viszont gyerekeket, nem csak fürdőruhában, hanem úgy általában, rendszeresen kitenni több milliárdnyi ember elé…, hát nem egy felelős felnőtt döntés.

Még akkor sem, ha így szeretnéd dokumentálni az életed nyilvánosan, mert privát valami hiányzik...

tank.png

Disclaimer, ha esetleg valakinek nem volt egyértelmű

Nem pártoljuk a korlátozottan, a koruk és állapotuk miatt fokozottan védendő gyerekek közösségi médiában való felelőtlen megjelenítését, még akkor sem, ha a posztokat a szüleik, vagy a velük kapcsolatban lévő rokonaik, magukat rokonoknak vélő családtagok teszik közzé. Úgy gondoljuk, az üzenőfalon lehet hazudni a tökéletes életről. De minek, a valóság úgyis kiderül.

Szeretnél hozzászólni? ITT megteheted.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvilag-gyermekjog.blog.hu/api/trackback/id/tr6315001694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása