Gyermekvilág, gyermekjog

Változások az alapjogi biztos hivatalában

2019. július 02. 13:47 - gyvgyj_gtm

A Magyar Országgyűlés 2019. július 2-i ülésnapján 137 igen, 39 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett megszavazta, hogy Dr. Kozma Ákos az új alapjogi biztos. Hivatalát 2019. szeptember 26-tól tölti be hivatalát. Dr. Székely László ombudsman 6 éves megbízatása 2019. szeptemberéig tart. A hír mintegy egy órával ezelőtt jelent meg az Alapjogi Biztos Gyermekjog-OK Facebook oldalán, itt
Szintén mai és szintén egy órával ezelőtt publikált hír, hogy költözik az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és a költözés alatt ideglenesen nem fogad ügyfeleket, az e-papír (epapir.gov.hu) szolgáltatáson keresztül benyújtott ügyek fogadása szünetel és ideiglenesen a hivatal honlapja (ajbh.hu) sem lesz elérhető.
A közlemény teljes szövege most még elérhető ajbh.hu-n itt, vagy Facebook oldalukon olvasható itt.
Bízunk benne, hogy az informatikai rendszerek költöztetése mihamarabb lezajlik és az ügymenet rövidesen a normál mederben folyhat tovább.
A 2019. szeptember 25-ig még hivatalában lévő Dr. Székely Lászlónak köszönjük sok évi áldozatos és alapos munkáját, Dr. Kozma Ákosnak pedig megbízatásához gratulálva, hasonlóan sikeres és alapjogokat szem előtt tartó 6 éves hivatali munkát kívánunk.

Ha szeretnél a bejegyzéshez hozzászólni, akkor ITT megteheted.

Ha szeretnél gyakrabban bejegyzést olvasni tőlünk, akkor kövesd a Gyermekvilág, gyermekjogot a Facebookon is.

Ha úgy gondolod, hogy értékesek az írásaink és szeretnél minket támogatni, akkor használd a Donate gombot. Köszönjük.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása