Gyermekvilág, gyermekjog

A semmit sem érő gyereksorsok

2020. január 23. 22:18 - gyvgyj_gtm

Mintegy 100 napja volt a 2019-es önkormányzati választás, amikor számos helyi önkormányzatnál az eddigi kormánypárti kerület-vagy városvezető helyett ellenzéki összefogásban induló polgármesternek szavaztak bizalmat a választópolgárok. A blog történetében először aktuálpolitikai tartalmú poszt következik (ez nem lesz rendszeres) és megvizsgáltuk, történt-e változás a gyermekvédelem terén a hatalom váltásnak köszönhetően.

Kis hazánkban a gyerekek még a nőknél is jobban semmibe vett embercsoport, ne szisszenj fel kedves olvasó, csak olvass utána, mennyi gyermek él manapság létminimum alatt. Az októberi választási kampányból már sejteni lehetett, hogy most sem a leszakadó és a nemüknél vagy életkoruknál hátrányos helyzetben lévő embertársaik kegyeit keresik a nép képviseletére (és tisztelet a kivételnek) vagy inkább saját zsebük megtömésére vágyakozó politikusok. Akiknek tudjuk, semmi sem elég és a minden sem sok.

Ha tudsz róla, küldj a blog e-mail címére családon belüli erőszak/gyermekéhezés témájában megvalósult és /vagy megvalósulatlan kampányígéretet. Köszönjük. 

Pozitív fejlemény, hogy Baranyi Krisztina a IX. kerület polgármestere szándéka szerint védett lakásokat jelöl ki bántalmazottaknak, de komplex szakmai programot sem ott, sem máshol nem láttunk.

Amit eddig láttunk az többek között az, hogy az egykor Karácsony Gergely által vezetett Zuglói Önkormányzat által finanszírozott Zuglói Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ soha nem látott mélységekben csúszott le szakmai működés tekintetében és az újonnan megválasztott Horváth Csabának nem az a prioritás, hogy a XIV. kerületi gyermekvédelem végre létezzen, hanem valami más.

Facebook oldalunkon több alkalommal megosztottuk a rács mögé zárt ikerbabák történetét. Igen, jól olvasod, kedves olvasó. Ma Magyarországon egyoldalúan dönthet úgy egy apa, hogy az édesanyjuktól megfosztva rács mögött tartja két koraszülött ikergyereküket, mindezt többek között a VII. kerületi Önkormányzat által működtetett VII. kerülti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ asszisztálásával. Az ott dolgozó szakemberek szerint a rács és az anyahiány nem veszélyezteti a két csecsemőt és ehhez az új polgármesternek, Niedermüller Péternek (aki Brüsszelből tért haza) nincs egyetlen szava sem. Hát nem tudjuk, Európa azon felén mit szólnának az apa cselekedeteihez, lehet, nem dicsérnék meg érte….

Korábban külön bejegyzést szenteltünk a jobb sorsra érdemes II. kerület önkormányzata által finanszírozott II. kerületi Család-és Gyermekjóléti Központ sajátos kríziskezelő metodikájának. Az ott dolgozó ... khmm szakemberek minden hozzájuk forduló krízishelyzetbe lévő embert/családot kipaterolnak a kerületből, a gyerekeket pedig elveszik a szüleiktől. Az újonnan megválasztott agilis, 15 éve a kerületért dolgozó polgármester Őrsi Gergely pedig tudott 19-re lapot húzni: beiktatása után polgármesteri dicséretben részesítette a II. kerületi Család-és Gyermekjóléti Központ vezetőjét, Papp Krisztinát. Csak azt tudnánk, hogy miért. Mert a tönkretett családokért és gyerekkoruktól megfosztott gyerekekért nem dicséret jár.

Még lehetne folytatni a sort, de talán ennyi is elég, hogy lássuk, a gyerekek sorsa pártállástól függetlenül egyáltalán nem érdekli a döntéshozókat.

Követnéd  Facebook oldalunkat? ITT megteheted.

Hozzászólnál? ITT tedd meg.

2zcsk.jpg

A fotón a Zuglói Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ. 

komment
süti beállítások módosítása