Gyermekvilág, gyermekjog

Hűsítő programok

2015. július 17. 21:42 - gyvgyj_gtm

Programajánló 2015. 29. hét

Hétvége, nyár, kánikula. Ez a három szó meghatározza, hogy mit lehet most hétvégére tervezni.

Ha valaki szereti és bírja a kánikulát, menjen strandra, vízpartra. Budapesten van olyan strand, ahol a kedvezőbb áron lehet venni belépőt. A gyerekeknek ideális a sok zöld felület és a sekély medence.  A gyerekekre ilyenkor is fokozottan kell figyelni, ők könnyebben túlhevülnek, megpirulnak, mint a felnőttek. Ha valaki azon a környéken van, akkor jó választás lehet a Miskolctapolcai strandfürdő. A hosszú nyitva tartás mellett ezen a hétvégén éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség. A másik Tapolca és az  1982 óta fokozottan védett Tapocai-tavasbarlang a Balatontól nem messze minden nap várja látogatókat. barlangban a gyerekeknek külön kúszóbarlang is van, de a felnőttek is érdekes és izgalmas ismeretekre tehetnek szert a túra során. 

Ha valaki nem szereti a szaharai hőséget és otthon marad a feltehetően hűvös lakásban, annak néhány olvasnivaló.

Eric Berne: Emberi játszmák című könyve már megjelenésekor nagy siker volt, mivel közérthető nyelven írt az emberi lélekről. A szerző könyvében számos a társas érintkezés problémáit, játszmáit elemezte, tette mindezt úgy, hogy a pszichológiában nem járatos de a téma után érdeklődő, vagy érintett olvasó is könnyen megértette az okokat. Elemzés, rengeteg példa, összegzés és egy élet lehetősége túl a játszmákon- mindez egyetlen könyvben. Itt lehet beleolvasni. 

A speciális szükségletű gyermekek ellátása Magyarországon sok esetben nem valósul meg, általában a szülőn múlik, hogy milyen ellátást és fejlesztést kap a gyermek. Önmagában az a tudat, hogy a gyermek nem teljesen egészséges, hogy kicsit más, mint a többi, elég megterhelés lehet a családnak. Az almameter blogban két kitartó és szenvedélyes szülő írja le „kalandos útjukat”, melyet szakértői bizottságok és hivatalnokok tettek rögösebbé a kelleténél. 

A Gyermekvilág, gyermekjog blogban arra vállalkozunk - az ilyen tárgyú szakkönyvek mellett, - hogy a jelenlegi szabályozást alkotó törvényeket bemutassuk és közérthetőbb nyelvezeten érthetőbben legyenek a száraz jogi formulák. Az 1997-es Gyermekjogi törvényről itt, itt, és itt olvasható a post, az ENSZ Gyermekek jogairól szóló Egyezmény itt.


Kép forrása: http://www.csillaghegyistrand.hu/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvilag-gyermekjog.blog.hu/api/trackback/id/tr317636468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása