Gyermekvilág, gyermekjog

Ez nem Szigetszentmiklós, ez Kisléta

2015. április 29. 20:49 - gtm

Ahogy korábban megjelent közleményben írta a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke Takács Imre, a rendszerben sok Szigetszentmiklós van elrejtve. Erre csak azt lehet mondani, hogy remélhetőleg, egy magát fejlettnek valló államban nem elfogadható, hogy gyerekek páriaként fekáliában hemperegnek.

A police.hu oldalon is megjelent  hírben az olvasható, hogy de, mégis megtörténik. Ez nem Szigetszentmiklós, ez Kisléta. A hír címe: Kiszabadították a rab kislányt a rendőrök.  A kislány a saját otthonában volt rab, a szülei voltak a rabtartói.

Még kevés az információ, sokat nem lehet mondani az esetről, de a tudósítást olvasva sok mindent nem is jut az ember eszébe a döbbenettől.

Ha pontosak a leírt információk, akkor a tény az, hogy egy magatartási problémával küzdő 8 éves gyerek magántanuló lett, majd szinte szó szerint eltűnt a rendszer szeme elől évekkel ezelőtt.  

Feltételezés, de nem tűnik túl valószínűnek, hogy kapott volna fejlesztést, hogy felzárkózzon a korosztályához. Szintén feltételezés, de nem valószínű, hogy a közelmúltban látta volna háziorvos, akinek szemet szúrt volna a gyermek elképesztően alacsony súlya. Vajon az iskolakötelezettségének hogyan tett eleget magántanulóként? Félévente levizsgázott? A tanárok sem vettek észre semmit?  Ha mégis láttak valamit, jeleztek a gyerekjólétinek? A gyerekjóléti tudott erről? Ha igen, tett valamit? Egyáltalán, ez hogyan történhet meg?

Rengeteg kérdés.

Válasz? Az nincs. Figyelem? Úgy tűnik, az sincs.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvilag-gyermekjog.blog.hu/api/trackback/id/tr557413830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása