Gyermekvilág, gyermekjog

Programajánló 2015. 21. hét

2015. május 22. 21:01 - gtm

Sárkányeregető Fesztivál, Pünkösdi Örökség Fesztivál, Gyermekvédelem

A Pünkösdi hosszú hétvégén valószínű sokat fog esni az eső, de ez senki kedvét ne szegje, jól felöltözve az idő a szabadban is pompásan eltölthető.

A Szentendrén található Skanzenben május 24-25-én lesz a Pünkösdi Örökség Fesztivál, ahol lesz kirakodóvásár, kézműves bemutatók, népzene, néptánc és persze pünkösdi királyválasztás és királynéjárás is. Az ötödik alkalommal megrendezett hagyományőrző fesztiválra várnak kicsiket és nagyokat a szervezők. A rendezvény belépős.

Pákozdon rendezik meg immár 25. alkalommal a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozót május 23-24-én. A látogatókat sárkányrepülő-készítés, sárkányos kvíz, ólomkatona-öntés, sétahajózás, valamint egy sárkánnyal emelt légi fotózásról nyílt különleges kiállítás is várja. A rendezvény ingyenes.

Ha mégis esne az eső, visszanézhető egy e heti műsor. A gyermekvédelem jelenlegi helyzetével foglalkozott az RTL2 Magyarul Balóval című műsora. Előbb Czibere Károly az EMMI Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára volt a vendég. Majd a műsor második felében Szilvási Léna az SOS Gyermekfalvak programigazgatója és dr. Radoszáv Miklós a gyermekvédelmi szakértő nyilatkoznak a magyarországi helyzetről.

*Kép forrása: http://skanzen.hu/uploaded_files/cikkek/punkosdi_orokseg_fesztival_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvilag-gyermekjog.blog.hu/api/trackback/id/tr497483350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása